Stargate Atlantis Project

Rozsáhlý český webový server plný informací o úspěšném televizním sci-fi seriálu Stargate Atlantis.

Nejnovější rozhovory
Interview s Robertem Picardem

Richard Woolsey byl představen jako vedlejší postava, původně měl zatápět jako byrokrat IOA hrdinům z SG1 a SGA. Teď, po pěti letech, přebírá velení nad Atlantis...

  • přečíst interview


  • Interview s Alanem McCulloughem

    Alan McCullough začal psát scénáře ke Stargate v 9. sérii SG1. Napsal několik epizod SGA. Stálým členem a spolu-producentem je však teprve druhým rokem, přičemž jeho prvním „oficiálním“ rokem se stala 4. série SGA.

  • přečíst interview


  • Interview s Davidem Hewlettem

    Před koncem 4. série poskytl David Hewlett rozhovor pro about.com. Mluví v něm nejen o uplynulém roce v Atlantis a o své postavě doktora McKaye, ale také o své další práci, a o natáčení 5. série...

  • přečíst interview


  • Dr. Carson Beckett

    fotoDoktor Beckett je hlavním lékařem na Atlantis. Je Skot a dobrý přítel doktora McKaye. Původně byl přiřazen jen na základnu v Antarktidě, aby později následoval expedici do galaxie Pegasus. Objevil tzv. ATA gen, který umožňuje vybraným lidem ovládat antickou technologii, protože sám tento gen má. Přišel i na to, jak gen uměle implantovat, tedy vynalezl genovou terapii, jež první podstoupil doktor McKay. Tato terapie se ujala a ačkoliv je účinná jen u 48% lidí, většina lidí, mířících po znovu spojení Atlantis se Zemí, tuto terapii podstupuje, aby tak mohli piloti ovládat Jumpery a vědci antická zařízení. Jeho přísaha a lékařská etika dostala několikrát zabrat, když např. pomohl rase Hoffanů ve vývoji látky, zabíjející Wraithy a 50% lidí, kteří ji použijí. Utrpěl tehdy osobní ztrátu v podobě smrti jedné z Hoffanských vědkyň, která zemřela po použití právě tohoto séra. Je považován za jednoho z předních expertů na biologii Wraithů, ale jeho retrovirus, který vymyslel a jež by měl Wraithy přeměnit na lidi, způsobil víc škody než užitku. Když byl použit jako zbraň, Beckett měl oprávněné námitky a později tento výzkum raději uzavřel a dál se mu nevěnoval. Z jeho pokusů totiž vzešli jen další nepřátelé, v čele s Wraithem Michealem, přeměněného z Wraitha v člověka a zpět.

    Carson Beckett pochází z početné rodiny, má pět sourozenců a velmi starostlivou matku. Během tří let v expedici se z původně bojácného doktora, který odmítal cestovat bránou, stal odhodlaný lékař, nebojící se jít i do boje, aby uchránil svoje přátele.

    Avšak záchrana životů pro něj zůstávala hlavní věcí. Zemřel při záchraně jednoho pacienta, kdy byl nucen mu vyjmout z těla výbušný nádor, který krátce po operaci explodoval.

    Zprávu o jeho smrti předával Carsonově rodině Rodney McKay.

    Biografie herce

    Paul McGillion se narodil v Paisley ve Skotsku jako šesté ze sedmi dětí. V posledních 15ti letech se hodně věnoval filmu, televizi a divadlu.

    Jeho filmografie hovoří sama za sebe…

    Filmografie

    Stargate: Atlantis (2004) TV Series …. Dr. Carson Beckett (2005)
    The Deal (2005) …. Richard Kester
    Jack (2004) (TV) …. Bob
    Thanksgiving Family Reunion (2003) (TV) …. Sheriff Kirkland
    See Grace Fly (2003) …. Dominic McKinley
    Lonesome Joe (2003)
    A Guy Thing (2003) …. Curt
    Replicant (2001) …. Hal the Captain
    Love and Treason (2001) (TV) …. Richard Keith
    NTSB: The Crash of Flight 323 (2001) (TV) …. Joe
    My 5 Wives (2000) …. Paul the Waiter
    Dangerous Attraction (2000) …. Phillip Broger
    Skullduggery (2000) TV Series …. Marlon Carlson
    Double Edged (2000)
    Something More (1999) …. Chris
    A Cooler Climate (1999) (TV) …. Young Policeman
    Sploosh (1998)
    Saving Grace (1998) …. Gene
    NightScream (1997) (TV) …. Deputy Nance
    She Woke Up Pregnant (1996) (TV) …. Marshall
    Have You Seen My Son (1996) (TV) …. Mr. McQuinn
    Crying Freeman (1995) …. Detective
    The Final Goal (1995) …. Conway

    See Grace Fly (2003) (režisér)

    Význačné role v TV seriálech:

    „Cold Squad“ v epizodě: „No Life Like It“ (epizoda # 7.1) 4.9.2004
    „Jake 2.0“ hrál „Earl Wenk“ v epizodě: „The Prince and the Revolution“ (epizoda # 1.11) 10.12.2003
    „The Twilight Zone“ hrál „George“ v epizodě: „It’s Still a Good Life“ (epizoda # 1.31) 19.2.2003
    „Smallville“ hrál „Lex‘ Lackey“ v epizodě: „Insurgence“ (epizoda # 2.12) 21.1.2003
    „Just Cause“ v epizodě: „Code of Silence“ (epizoda # 1.7) 3.11.2002
    „Cold Squad“ hrál „Neil Cranston“ v epizodě: „Life’ll Kill Ya: Part 1“ (epizoda # 6.4) 12.10.2002
    „Da Vinci’s Inquest“ hrál „Constable Kozak“ v epizodě: „The Sparkle Tour“ (epizoda # 3.12) 30.1.2001
    „Seven Days“ hrál „Brandon“ v epizodě: „Playmates and Presidents“ (epizoda # 2.22) 17.5.2000
    „Higher Ground“ v epizodě: „Our Strongest Link“ (epizoda # 1.4) 4.2.2000
    „Viper“ hrál „John Kane“ v epizodě: „Seminar From Hell“ (epizoda # 3.12) 1.2.1999
    „Cold Squad“ v epizodě: „Dwayne Douglas Smith“ (epizoda # 2.8) 20.11.1998
    „First Wave“ hrál „Raphael“ v epizodě: „Lungfish“ (epizoda # 1.7) 21.10.1998
    „Mercy Point“ hrál „Private Banes“ v epizodě: „New Arrivals“ (epizoda # 1.1) 6.10.1998
    „The Sentinel“ hrál „Boz Tate“ v epizodě: „Love Kills“ (epizoda # 3.18) 18.3.1998
    „SG-1“ hrál „Young Ernest Littlefield“ v epizodě: „The Torment of Tantalus“ (epizoda # 1.10) 3.10.1997
    „The X Files“ hrál „Fred Neiman/Angry Husband“ v epizodě: „Small Potatoes“ (epizoda # 4.20) 20.4.1997
    „Sliders“ hrál „First Officer“ v epizodě: „Obsession“ (epizoda # 2.9) 24.5.1996
    „The Commish“ hrál „Officer Lee Burnett“ v epizodě: „Ghost“ (epizoda # 4.10) 4.12.1994