Stargate Atlantis Project

Rozsáhlý český webový server plný informací o úspěšném televizním sci-fi seriálu Stargate Atlantis.

Nejnovější rozhovory
Interview s Robertem Picardem

Richard Woolsey byl představen jako vedlejší postava, původně měl zatápět jako byrokrat IOA hrdinům z SG1 a SGA. Teď, po pěti letech, přebírá velení nad Atlantis...

  • přečíst interview


  • Interview s Alanem McCulloughem

    Alan McCullough začal psát scénáře ke Stargate v 9. sérii SG1. Napsal několik epizod SGA. Stálým členem a spolu-producentem je však teprve druhým rokem, přičemž jeho prvním „oficiálním“ rokem se stala 4. série SGA.

  • přečíst interview


  • Interview s Davidem Hewlettem

    Před koncem 4. série poskytl David Hewlett rozhovor pro about.com. Mluví v něm nejen o uplynulém roce v Atlantis a o své postavě doktora McKaye, ale také o své další práci, a o natáčení 5. série...

  • přečíst interview


  • Doktorka Jennifer Kellerová

    foto

    Stala se po Carsonu Beckettovi hlavní lékařkou expedice Atlantis. Původně byla pouze dočasnou náhradou, ale doktorka Weirová ji přesvědčila, že je pro tuto práci způsobilá a dostatečně schopná.
    Jako mladá, inteligentní žena, která brzy dokončila školu, je trochu společensky nejistá a má problémy se seznamovat.
    Pochází z malého města, Chippewa Falls ve Wisconsinu, kde žije její otec. Matka jí zemřela a tak je otec její jediná rodina, která jí zbyla.
    Každodenní boj o přežití v galaxii Pegasus je pro ni zcela novou zkušeností, a zpočátku není úplně připravená. Pochybuje o svých schopnostech a zkušenosti na jiných planetách neustále posouvají její osobní hranice.
    Se členy expedice vychází dobře, zajímavý vztah má s Rononem Dexem a Rodney McKayem.

    Biografie herečky:

    Celým jménem Jewel Belair Staite, stála poprvé před kamerou v 6-ti letech. Později se věnovala modelingu, a poté se objevovala převážně televizi. Hrála v mnoha seriálech, a to i v poměrně důležitých rolích, např. v „Higher Ground“, „Da Vinci´s Inquest“ či „Just Deal“. Slávu a jistou kultovnost jí přinesla role Kaylee Frye ve sci-fi seriálu „Firefly“, který byl ale po čtrnácti epizodách ukončen. Stejnou roli si pak zopakovala ve filmu „Serenity“, který na seriál přímo navazoval. Je tak velmi oblíbená mezi fanoušky sci-fi a její role v Atlantis tuto její pozici ve sci-fi světě upevňuje.

    Filmografie:

    Stargate: Atlantis (2008) TV Series….. Dr. Jennifer Keller
    Serenity (2005) …. Kaylee
    Widow on the Hill (2005) (TV) …. Jenny Cavanaugh
    Cold Squad (2004) TV Series …. Thora Andrews
    Huff (2004) TV Series …. Carolyn
    Wonderfalls (2004) TV Series …. Heidi Gotts
    Dead Like Me (2003)…. Goth Girl
    Firefly (2002-2003) TV Series …. Kaylee Frye
    Cheats (2002) …. Teddy Blue the Teacher Curser
    Just Deal (2002)…. Laurel
    Beyond Belief: Fact or Fiction (2002) TV Series…. Carly
    Damaged Care (2002) (TV) …. Bryanna (15-20 years)
    Roughing It (2002) (TV) …. Susan Olivia Clemens
    Da Vinci’s Inquest (1998-2001) TV Series …. Gabriella Da Vinci
    Seven Days (2001) TV Series….Molly
    2gether: The Series (2001) TV Series …. Josie
    The Immortal (2001) TV Series …. Danielle Jenkins
    Higher Ground (2000) TV Series…. Daisy Lipenowski
    Honey, I Shrunk the Kids: The TV Show (1997-1999) TV Series…. Tiara Vanhorn
    So Weird (1999) TV Series …. Callie
    Nothing Too Good for a Cowboy (1999) TV Series….Sally
    Sabrina the Animated Series (1999)…..voice of Sabrina
    Mummies Alive! The Legend Begins (1998)…. Additional Voices
    Space Cases (1996) TV Series …. Catalina
    Carpool (1996) …. Soap Opera Actress
    Flash Forward (1996) TV Series …. Rebecca „Becca“ Fisher
    Prisoner of Zenda, Inc. (1996) (TV) …. Theresa
    The X Files (1995) TV Series…. Amy Jacobs
    Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain (1995) …. Samantha
    Are You Afraid of the Dark? (1994-1995) TV Series…. Cody
    The Odyssey (1992-1994) TV Series… Labelia
    The Only Way Out (1993) (TV) …. Alexandra
    Liar, Liar (1992) (TV) …. Dorianna
    Posing: Inspired by Three Real Stories (1991) (TV) …. Jennifer Lanahan